Ganduri, ganduri intense, cum ne organizam cu copiii, cu casa, cu familia, cum facem sa ii protejam pe cei mai vulnerabili, parintii si bunicii…
Noi avem o matusa de 101 ani care este foarte activa si sanatoasa si totusi in varsta si avem parinti, matusi si unchi pe care vrem sa ii protejam…
Probabil si tu te gandesti, cauti sa iei masuri de siguranta… necesare, mai ales cei care avem spirit civic…
Fara sa minimizez situatia cu virusul, dimpotriva fiind foarte constienta de transformarea prin care trecem ca umanitate… iau in considerare responsabilitatile civice pe care le avem toti de a reduce la maxim raspandirea virusului. Eu cred in aceasta transformare ca in ceva benefic, dupa motto-ul „un sut in fund, un pas inainte”. Sunt sigura ca perspectiva umanitatii se va schimba si vom invata cum sa fim mai aproape de inima, de natura noastra, de Mama Pamant, cum sa fim i m p r e u n a mai sus in nivelurile noastre de constiinta.
Nu vi se pare interesant cum izolarea foarte necesara in aceste zile este de fapt un fel minunat de a fi impreuna? De a actiona impreuna?
Iar eu, desi cu cautari spirituale, am o tendinta naturala de a fi conectata in aceeasi masura la lumea reala si de a nu ma interesa zona conspiratiilor…
Esti si tu la fel? Si totusi simti nevoia de claritate, calm si pace? Cum ar fi sa gasesti acel loc de pace din tine si sa il activezi, sa stai acolo, sa actionezi de acolo? Oare e posibil?
Eu cred ca e posibil. Si pentru asta meditez zilnic ca sa ma reconectez acolo unde e pace inauntrul meu. Cine doreste sa primeasca o meditatie ghidata de mine, va rog sa imi scrieti!
Actiunile mele in viata reala se bazeaza pe experiente si informatii pe care le simt ca rezoneaza cu mine. Ce mai fac eu in lumea mea reala chiar acum? Va rog sa va sfatuiti cu medicul vostru inainte sa faceti ca mine pentru ca nu dau nici o garantie ca e corect, este doar ce functioneaza pentru mine si familia mea de cele mai multe ori.
Ma ocup de sistemul imunitar:
- luam zilnic o lingurita de miere cu capaceala de stup, polen si propolis,
- luam zilnic 2g de vitamina C
- doza necesara de vitamina D3
- ceaiuri de plante
- fructe, legume, salata verde
- mancam mancare gatita acasa care contine multe salate zilnic, fara mancare procesata industrial, uleiuri procesate la rece, fara lactate si cat mai putin gluten
- smoothie-uri cat mai verzi (spirulina, orz verde, lapte vegetal, banana, afine, etc…)
- iesim la aer
- dormim la timp
- si mai ales iubim si ne iubim, petrecem timp cu cei dragi, citim in sfarsit cartile care ne asteptau de mult si avem ocupatii care ne fac placere
- ne focalizam atentia pe lucrurile pe care le planuim sau ne fac bucurie, ne bucuram de toporasii din curte, de copacii care tocmai inmuguresc, de motanul nostru dragastos, de mesele in familie, etc.
Ce am deobicei la dispozitie cand avem de-a face cu raceli, viroze, senzatii de disconfort in gat si pe care nu le luam de-a valma ci intr-o ordine cumva logica:
- ulei biomicin, luam conform prospectului, fie cate maxim 2 picaturi in miere, fie sub forma de capsule. Este un antibiotic natural produs de Fares.
- spray cu propolis de dat in gat, exista de mai multe feluri
- gargara cu apa calduta amestecata cu sare neiodata, facem de mai multe ori pe zi cand chiar avem ceva in gat care pare sa fie infectie.
- poligema sinusuri, tuse, gat
- sirop de tuse plantusin de la Fares sau sirop calmotusin, sau sirop de ridiche neagra facut de mine
- ceaiul de ceapa (se fierbe ceapa cu tot cu coji 10-15 minute in apa) ajuta mult la tuse dar e neplacut la gust, de aceea completez cu plante de busuioc uscat sau cimbrisor, lavanda, etc si punem miere cand e ceva mai racorit
- ceai fiert din mirodenii, le scriu in ordinea importantei: curcuma (antiinflamator natural), scortisoara (impreuna cu mierea deinflameaza sinusurile), piper (pe langa efectele lui, trebuie combinat cu curcuma), ghimbir (proaspat sau uscat), cardamom. Fierb vreo 5-10 minute, la sfarsit pun si unt de cocos iar cand se raceste pun si miere. Este fantastic!
- la durerile de ureche (care au intotdeauna legatura si cu gatul), eu pun in fiecare ureche cate un catel de usturoi mai mic putin zdrobit/apasat cu furculita sau tai o bucatica dintr-unul mai mare invelit intr-un tifon steril sau putina vata. Pur si simplu pus acolo si stat cu el cat putem. A cedat mult mai usor si mai repede durerea.
- masajul cu miere pe spate este o procedura care are efectul ventuzelor, de a scoate toxinele din organism mai repede si noi o facem cat mai la debutul simptomelor pentru ca merita efortul. Procedura este cam dureroasa si puteti sa incercati sa imitati miscarea de baza din video-ul Laurei https://www.youtube.com/watch?v=dkXdLPfo2cM Stiu ca video-ul este mai lung dar incercati sa imitati miscarea de baza si faceti-o in zona spatelui, a omoplatilor. La sfarsit se face un dus cald ca sa spalam mierea cu grasimea iesita din piele.
- Spalaturi nazale cu apa calduta cu putina sare (eu folosesc grunjoasa si neiodata si o amestec ca sa se topeasca), inclusiv copiii pot face asta pentru ca, desi pare neplacut, nu e chiar asa imposibil. Exista pe piata sub diverse denumiri: netipot, irigator nazal, rhino horn. Verificati temperatura inainte sa va turnati in nas!
- Masaj limfatic in zona gatului, dar folositor atunci cand debuteaza orice afectiune, nu numai raceli sau viroze, merita urmarit acest video: https://www.youtube.com/watch?v=0KQYXVjjpio
- Baie cu sare (grunjoasa, neiodata) la picioare si, pentru ca fac asta de-ajuns de des, pun sare si in cada atunci cand fac dus si pun dopul la cada.
- In caz de febra, febra are o curba a ei cand creste (timp in care extremitatile sunt reci pentru ca se acumuleaza caldura in zona toracelui), ajunge la un platou si apoi scade (ne dam seama pentru ca extremitatile se incalzesc). Febra are sensul ei si e bine sa nu o oprim decat atunci cand persoana nu mai e in siguranta sau e in disconfort. Corpul stie sa duca corpul la acel punct maxim al febrei cand ea isi face efectul asupra „dusmanilor”. Cand febra inca creste pana la punctul ei maxim unde in mod natural febra „omoara dusmanii” (bacterii, virusi), noi putem sa ajutam cresterea ei prin a ne incalzi, sub plapuma, ceaiuri calde, baie fierbinte la picioare. Capul trebuie sa ramana racorit. Cand incepe sa scada, corpul incepe sa transpire ca sa elimine caldura si abia atunci ajutam corpul sa se racoreasca mai repede, de exemplu dezvelim, dezbracam, umezim picioarele, mainile, cu apa putin calduta cu o lingurita de otet. Aceasta procedura se face doar daca sunteti in siguranta si urmariti persoana, daca nu sunteti siguri e mai bine sa luam antitermice.
Caut cauzele spirituale ale bolilor si explic mai jos pe scurt:
- La durerile de urechi caut un moment din timpul trecut in care persoana care are durerea a auzit sau i s-a spus ceva care a durut-o, sau persoana a luat la modul personal ceva ce i s-a spus, sau poate a fost un zgomot care a speriat-o. Stam de vorba ca sa vedem daca are nevoie sa retina acea emotie negativa pe care a simtit-o sau poate sa ii dea drumul.
- Nasul care curge este un fel simbolic de a plange (la raceli dar si la rinita alergica). Cautam motivul pentru care persoana retine acea emotie de tristete, suparare, motivul pentru care “plange” si vedem daca mai doreste sa retina emotia sau poate sa renunte la ea.
- Tusea este un fel de strigat de ajutor, de suparare, de furie, un fel de “latrat”. Pentru ca tusea are de obicei de a face si cu plamanii cu care “respiram aerul vietii”, verificam ce simtim ca ne obstructioneaza aceasta respiratie. Alegem sa respiram viata cu usurinta si naturalete, permitem respiratiei vietii sa treaca prin noi in armonie.
- Cand este o virus, oricare ar fi el, determin locul afectat sau modul in care se manifesta el: ca o raceala, nas infundat, curgator, la stomac… si lucrez pe cauzele spirituale ale acelei afectiuni, ale acelui organ. Tot ce schimb in subconstientul meu cer sa fie schimbat si la virus. Virusul are o constiinta a lui si “viruseaza” doar pe un teren care permite sa fie virusat. De aceea daca schimbam convingerile care permit virusarea, virusul nu isi mai are sensul. Schimband si la el tot ce am schimbat la persoana afectata, se anuleaza.
Ce mai facem?
- Reducem la maxim vizitele si intalnirile, in mod special vizitele la bunici pentru ca vrem sa ii protejam. Si pentru ca vrem sa reducem raspandirea virusilor.
- Evident spalam mainile foarte temeinic cate 30 de secunde pe toate partile si printre toate degetele.
- Spal rufele si, la clatire in loc de balsam de rufe (pe care oricum nu il folosesc pentru ca e prea chimic…), pun otet simplu cu cateva picaturi de uleiuri esentiale, cum ar fi cel de oregano/ti tree/lavanda/tamaie.
- Cui ii place mananca cuisoare uscate.
- Bem apa calduta de dimineata, eventual cu lamaie. Bem multa apa pe parcursul zilei.
In rest avem incredere in Viata si in Univers, ne bucuram de noi insine si de ai nostri si ne facem planuri de vacanta! Cu o abordare pozitiva a vietii mergem inainte!
3 răspunsuri
Draga Oltea, sunt foarte recunoscatoare pentru aceste informatii. Imi aduc mult sprijin si incredere si firesc. Te simt mai aproape de noi prin acest articol din viata voastra. Te inbratisez cu drag!
Multumesc mult, Oltea, pentru darul acestui articol! Si pentru toate celelalte daruri!
Si dores meditatia, deoarece meditatiile ghidate de tine imi aduc multa liniste.
Multumesc !!!
O noapte plina de tihna!
De cand te-am intalnit mi-ai schimbat mult gandirea.Te apreciez si te admir pentru cum ai stiut sa treci peste toate greutatile vietii si pentru sfaturile bune pe care le oferi celor cu anumite nevoi.Sa fii sanatoasa si mereu iubita!