Copiii noştri ne percep aşa cum suntem cu adevărat, nu cum am vrea să fim, nu cum le zicem că suntem. Văd dincolo de măştile noastre

By 2019/02/22blog

Interview al Academiei Heidi cu Oltea Tudose, preluat de pe site-ul www.academiaheidi.ro, din 31. ian. 2014

Oltea Tudose visează la o lume plină de oameni relaxaţi, fericiţi, plini de iubire, sănătoşi, mulţumiţi din adâncul lor, conectaţi cu sine. O lume în care copiii sunt întâmpinaţi cu iubire necondiţionată, înţelegere şi în care sunt trataţi de la egal la egal de către părinţi. O lume în care părinţii oferă copiilor lor spaţiul să fie ei înşişi, miracole vii, plini de creativitate şi fericire, expresii autentice ale sinelui lor şi exemple de urmat pentru noi, părinţii lor şi adulţii în general. Lucrează cu oamenii de câţiva ani, în special cu mamele prin sedinţele de consultanţă în alăptare, şi e foarte interesată de parentingul bazat pe empatie şi pe relaţii democratice.

 

Academia Heidi: Dragă Oltea, eşti mămica a doi copii de ceva vreme. Cum a început rolul ăsta în viaţa ta? Te-ai pregătit? A venit de la sine? Te-a luat prin surprindere?
Oltea Tudose: Conştient mi-am ales rolul de mamă cu câteva săptămâni înainte să rămân gravidă cu primul nostru copil. A fost un moment minunat în relaţia noastră de cuplu în care ne-am creat relaţia şi am ales venirea în familia noastră a copiilor noştri. Ţin minte că vorbeam cu soţul meu că ne dorim să ne creştem copiii într-un spaţiu de iubire necondiţionată, libertate şi expresie de sine. Ştiam că nu ştim nici noi cum se simt lucrurile astea dar ne-am spus că e o oportunitate extraordinară să învăţăm, şi să învăţăm împreună cu copiii noştri.

Academia Heidi: Care crezi că e rolul părintelui în viaţa copilului şi cum ţi se pare că e acesta privit şi asumat în societatea noastră?
Oltea Tudose: Pe mine mă inspiră să le arăt copiilor că sunt umană, că îmi recunosc greşelile şi că învăţ să lucrez cu mine, că mă descopăr, că doresc să mă cunosc în profunzimile mele. Mama perfectă nu există… [continuati sa cititi AICI]

 

 

Leave a Reply