contact@olteatudose.com

Primele 3 chestii pe care le-am făcut ca să îmi (re)câștig libertatea în relație (Andrei Tudose)

„Sau cum arată călătoria spre recâștigarea libertății în relație

Libertatea este acel lucru miraculos pe care îl caută mulți oameni. În special noi, bărbații, vrem să fim liberi. Să cucerim lumea. Să ne împlinim visele și să o putem strânge în brațe pe EA, pierdută în momentul “ACUM” în brațele noastre. Apoi simțim că am reușit, încălecăm pe cal, o luăm și pe EA cu noi să ne fie alături, sperând să își trăiască viață împlinită, crescând o familie împreună, care ne va da bucuria și satisfacția unei misiuni împlinite în această viață.

Vom simți apoi că am atins sensul vieții noastre și ne-am împlinit toate așteptările.

Din păcate, iată ce se întâmplă în realitate:

Suntem pe val, zburăm sau călărim pe acel cal alb care ne poartă victorioși către inimă ei. O cucerim și suntem conectați cu acea dorință sinceră, deoarece credem că am găsit dragostea. Și poate chiar am găsit-o. Ne simțim eliberați, de presiunea reușitei și a plăcerii. Da, am reușit! Toate lucrurile sunt la locul lor, însă…

…peste câțiva ani ne trezim

…într-o relație în care simțim că ne pierdem libertatea, în care ni se cere, ni se cere, ni se cere… Și nu înțelegem! Este prea mult. Ne oprim, ne dăm jos de pe cal că să vedem mai bine despre ce e vorba. O ascultăm. Nu înțelegem nimic!

Hotărâm că nu este problemă noastră și spunem: “o prostie”, “dar nu am vrut să spun asta”, “nu mai am timp”, “trebuie să merg la meeting”, “vreau să mă întâlnesc cu băieții” și îi întoarcem spatele că să ne suim pe cal, însă…

Calul a plecat, așa că o luăm pe jos…

Mâine la fel și tot așa, zilele încep să se repete, parcă vedem același film. Ajungem să acceptăm compromisuri care ne ne lovesc în plex și ne înghit treptat că un nisip mișcător pe care am pășit fără să ne dăm seamă și acum nu mai avem cum să ieșim. Ajungem din păcate să ne pierdem dorință, să renunțăm complet la visul de a trăi viață pe care ne-am dorit-o pentru că acum “am înțeles” că nu se poate.

O altă variantă este să alegem să știm de acum în colo cine este de vina și o arătăm pe ea cu degetul trăind pe o bombă care stă să explodeze și, mai devreme sau mai târziu, ieșim violent din relație, urlându-ne libertatea și savurând din nou spațiul de luptător și cuceritor, încercând însă aceleași lucruri care ne-au adus în scenariul precedent, sperând că de data asta o să meargă.

Nu, nu o să meargă. Mai devreme sau mai târziu tot acolo ajungem pentru simplu fapt că facem același lucru așteptând alte rezultate …

Dar unde greșim, ce să facem diferit? Avem toate intențiile bune, de ce nu iese.

Iată aici primii 3 pași pe care i-am făcut eu către libertatea în relație. Acești 3 pași îi poate iniția oricare dintre parteneri.

1. Stop joc!

Oprește-te din ce faci din ce crezi și din ce gândești! Respiră, ascultă. Spune-i că ai nevoie să va opriți. Este important să creezi un spațiu nou și nu aceeași întâlnire seara la bucătărie, înainte de culcare, amândoi fiind obosiți după serviciu. Recunoaște că nu mai poți și că vrei să găsiți împreună o soluție, oricare ar fi ea. E vorba de viață TA!

2. Cărțile pe față

Spune-i ce simți, ce îți dorești de la viața ta (nu de la ea/el). Nu încerca să îi explici ce face el/ea greșit fiindcă nu despre ea/el e vorba, este vorba despre tine. Fii sincer cu tine, în primul rând …

3. Start împreună

Ascultă ce îți spune. Ascultă ce își dorește el/ea. Faceți un pact. Faceți echipă. Alegeți 2-3 valori la care să va întoarceți întotdeauna când o să întâmpinați probleme. Este ca fundația unei case, dacă nu este solid ancorată în viețile amândorura se surpă la prima ploaie. Alegeți să fiți onești unul cu altul și să exprimați tot ce simțiți, alegeți să jucați același joc împreună după regulile voastre!

Fa acești 3 pași și te vei simți din nou în contact cu ține, cu ea/el și vei gustă din nou din libertatea ta.

Enjoy the ride!”

 

Articol preluat de pe site-ul Totul despre Mame si scris de Andrei Tudose – sotul si partenerul meu cu care am creat programul „Transforma dragostea din nevoie in PUTERE”.

Lasă un răspuns