contact@olteatudose.com

Un alt fel de inceput de an …

Curatenia de Craciun,

 

Se apropie Craciunul si multi dintre noi ne asteptam sa avem casa curata de Craciun. „Curatenia de Craciun” face parte intr-o foarte mare masura din cultura tarii noastre. Si pentru mine, sa am un loc curat inseamna sa am loc sa creez ceva nou. Sa am un birou curat, fara lucruri pe el, imi lasa loc sa ma joc, sa creez, sa incep ceva nou. O foaie alba imi lasa loc sa incerc orice fel de linie, de forma, de culoare, de text.

Care este perspectiva ta in privinta curateniei? Tu cum reusesti sa incepi ceva nou intr-un spatiu dezordonat si cu lucurile nepuse la locul lor? Daca iti este greu si tie, te invit sa citesti mai departe, pentru ca acest text este pentru tine.

Traditional vorbind, oamenii se pregateau pentru Nasterea lui Iisus prin post si curatenie. Teoretic asta inseamna curatenia trupului si a sufletului. Inseamna a crea un „spatiu” in care trupul si sufletul tau devin acea „foaie alba” pe care poti apoi sa incepi o etapa noua de crestere, de evolutie.

In meditatia Casa mea de Lumina din ciclul celor 3 + 1 Meditatii Ghidate, iti propun sa faci pasul urmator, cel de dupa curatenia de Craciun. Iti recomand sa iti iei timp si sa iti creezi un spatiu in care sa poti fi tu cu tine. Porneste meditatia si urmeaza ghidajul meu daca ai deja aceasta meditatie.

Daca nu o ai, citeste aceste instructiuni si intra in acel spatiu in care te conectezi cu ceea primesti de la casa ta, de la spatiul in care iti desfasori viata, de la „spatiul” in care traiesti TU viata ta. Inchide ochii si conecteaza-te cu sentimente de recunostinta, cu puterea de a manifesta, de a primi darurile pe care spatiul nostru – si la propriu, al casei, dar si la figurat, al sufletului – ni le ofera: confort, siguranta, bucurie de viata, caldura, protectie si mult mai multe.

Respira, lasa timpul sa treaca, asculta-ti bataile inimii.

Cei mai multi dintre noi, uitam sa ne bucuram de ceea ce avem deja, fiind cu gandul la ce am putea avea „si mai bun”. Locuim asadar intr-un loc fata de care ne pierdem cu timpul respectul pentru ce ne ofera. Si, la fel ca in dragoste, nu ne mai purtam la fel de frumos si de „dragastos” ca la inceput fata de el. Si totusi, chiar daca standardele noastre de viata, planurile de viitor sau gusturile ni s-au schimbat, casa ne ofera protectia ei in diferite forme.

Invitatia mea in aceasta meditatie este de a „vedea” cu adevarat ce privilegiu avem de a ni se oferi protectie si spatiu. Mic, mare, urat, functional sau nu, este locul unde TU iti petreci o parte din timpul tau.

Intreaba-te cum crezi ca s-ar schimba viata ta daca, inainte sa ceri o schimbare care sa vina din exteriorul tau, ai fi TU cea/cel care ofera recunostinta, multumire si iubire?

Intra in aceasta conectare si introspectie.

Ma bucur sa primesc mesajul tau cu raspunsurile la intrebarile mele de mai sus. Un dialog cu cititorii mei ma ajuta sa vad lucrurile dintr-o perspectiva diferita de a mea si astfel evoluez si eu. Asadar astept cu bucurie mesajul tau.

 

Sarbatori fericite!

Cu drag,

Oltea

Lasă un răspuns